Информация за Връщане

Политика за връщане:

Имате възможност да се откажете от покупката на продукти в рамките на 14 дни от датата на получаването им!

В случаи на връщане на продукти, молим получената стока да бъде съхранена в оригиналната продуктова опаковка и без следи от употреба, без дефекти, с всички етикети, аксесоари, гаранция, упътване и т.н.

ВАЖНО: При получаване на пратката в офиса на куриерската фирма или до адрес, внимателно преглеждайте пратката преди заплащането й.

Ако е възникнало нарушение на целостта на получената пратка, моля, обърнете се към куриера, за да получите протокол за увредена пратка.

Онлайн зоомагазин Crazypets.eu, НЕ носи отговорност ако пратките бъдат повредени/наранени при транспортирането им от куриерската фирма.

 

Какво е необходимо за да върна дадена стока?

Да изтеглите и попълните дадения формуляр – Формуляр за връщане на закупена стока

Необходимо е да се свържете с нас на посочените телефони 0896 83 05 83, 0888 81 25 22 или чрез елекронната поща office@crazypets.eu, като посочите имената си, номера на поръчката, причината поради, която искате да върнете продуктите и IBAN на банковата ви сметка в случай, че претенцията бъде уважена.

 

За чия сметка са куриерските разходи при рекламация или замяна на закупен продукт?

В случаите, когато онлайн магазин crazypets.eu няма вина за възникнала рекламация, разходите по обратната пратка са за сметка на клиента.

Къде да върна пратката?

Пратката може да бъде върната в гр. София, офис Спиди Изток 2 - ул. „Райко Алексиев“ 13

Получател: ГЛОБАЛ БИЗНЕС МАРКЕТИНГ ООД, тел: 0896 83 05 83

По какъв начин става възстановяването на сумата, заплатена за върнат продукт?

Заплатените суми се възстановяват само по банков път.

Съгласно чл. 55, ал. 1 от ''Закон за защита на потребителите'' (ЗЗП), потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина да се откаже от получената стока в срок на 14 дни от датата на получаване на стоката.

В този случай търговеца е длъжен да възстанови на потребителя в пълен размер заплатените от него суми не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която потребителят е упражнил правото си да се откаже от стоката, съгласно чл. 55, ал. 6 от Закона за защита на потребителите. Сумите се възстановяват само по банкова сметка на клиента от която е направена поръчката.

Потребителят е длъжен да съхранява получените от търговеца стоки, тяхното качество и безопасност по време на срока по чл. 55, ал.1 от ''Закон за защита на потребителите''. За да бъдат върнати обратно закупените продукти задължително условие е те да бъдат в изряден търговски вид, без да са използвани и без да е нарушена целостта на опаковката и без да има аромати.

Продуктите трябва да отговарят на вида, в който са получени от потребителя. На връщане и отказ не подлежат продукти, които не отговарят на тези условия съгласно ''Закон за защита на потребителите''.

В случай на фабричен дефект, който е установен след получаването на продукта, клиента го връща за сметка на магазина и се изпраща друг продукт като заявения. В този случай транспортните разходи са за сметка на търговеца. При връщане на закупена стока транспортните разходи са за сметка на клиента и не се възстановяват.